Prestigao Bila Gejtsa: Džef Bezos je novi najbogatiji čovek na svetu!

Prestigao Bila Gejtsa: Džef Bezos je novi najbogatiji čovek na svetu!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Osnivač kompanije Amazon, Džef Bezos (53), prestigao je Bila Gejtsa i sada je najbogatiji čovek na svetu, sa procenjenim bogatstvom od 91,4 mlrd USD, objavio je magazin Forbes.

Posle rasta cena akcija Amazona za 2,5%, Bezosovo bogatstvo premašilo Gejtsovo, koji je suosnivač Microsofta, za 1,4 mlrd USD.

Bezos poseduje oko 17% deonica u Amazonu, čija vrednost sada premašuje 500 mlrd USD.

Amazon, kompanija za online trgovinu, osnovana je 1994. godine, a danas se nalazi na četvrtom mestu najvrednijih kompanija na svetu, ispred koje su samo Apple, Alphabet, Microsoft.

Izvor: eKapija

(Visited 88 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE