Počinje testiranje putničkog Boinga bez pilota: Da li biste smeli?

Počinje testiranje putničkog Boinga bez pilota: Da li biste smeli?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kompanija Boing najavljuje da će ove godine početi sa ispitivanjima bespilotnog putničkog aviona na simulatoru.

Boing će testirati tehnologiju veštačke inteligencije na simulatoru kokpita ovog leta, a već sledeće godine će leteti nebom“, izjavio je potpredsednik odeljenja za razvoj proizvoda u Boingu Majk Sinet.

Sledeće godine letećemo u avionu u kome će neke od odluka, koje inače donose piloti, zavisiti od veštačke inteligencije“, rekao je on.

Izazov koji stoji pred Boingom je kako uveriti regulatorne agencije da je let u avionu sa autopilotom bezbedan i kako dobiti potrebne sertifikate.

Najteži deo, kako navode u Boeingu, mogao bi da bude to kako uveriti putnike da se usude da lete u avionu kojim ne upravlja čovek – pilot.

Izvor: B92

(Visited 42 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE