Pokrenuta crowdfunding kampanja za završetak kulturnog centra Mikser House Sarajevo!

Pokrenuta crowdfunding kampanja za završetak kulturnog centra Mikser House Sarajevo!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Beogradski kreativni kolektiv „Mikser“, otvara u Sarajevu „Mikser House“, regionalni centar urbane kulture koji sa velikim uspehom radi u Beogradu već pet godina, okupljajući mlade umetnike, kreativce, publiku iz Beograda, Srbije, regiona i sveta.

Sa preko 500 raznovrsnih događaja tokom godine i preko 250.000 posetilaca, Mikser House je postao kulturni katalizator koji se bez ikakvog kompromisa bori za drugačiji kulturni obrazac na Balkanu od onog koji nasleđen iz devedesetih godina prošlog veka. Do danas kroz Mikser House Beograd prošlo je 1.500.000 posetilaca iz celog sveta a uskoro će i građani i posetioci Sarajeva moći da uživaju u ovom projektu, ali i da potpomognu donacijama njegovu izgradnju i razvoj.

– Koncept “Mikser House Sarajevo” nastao je sa idejom da publici u Sarajevu predstavimo sve ono što smo godinama mukotrpno gradili u Beogradu. Podsetiću – od samog početka “Mikser House Beograd” u svom podnaslovu definiše svoju platformu kao “Balkan design centar”. Dakle – snažno smo formatirani na Balkan, kao emotivni i kulturni prostor i godinama smo programe – od produkt dizajna do predstava i koncerata “uvozili” iz cele balkanske regije. To su organske veze zahvaljući kojima imamo divan prijem u Sarajevu. Zaista se osećamo kao kod kuće – kaže Ivan Lalić, direktor Mikser House-a i navodi da su nedavno pokrenuli i međunarodnu crowdfunding kampanju za završetak radova.

– Radovi ovde teku punom parom – otvaranje objekta je zakazano za 8. septembar i svi smo veoma uzbuđeni zbog toga. Budžet radova za renoviranje dve industrijske hale u industrijskoj četvrti je oko 300.000 eura od kojih smo obezbedili oko 3/4 kroz razna sponzorstva, donacije, uključujući i sopstvena sredstva. Sada nam u foto finišu nedostaje jos četvrtina sredstava te smo lansirali crowdfunding kampanju kao solidarni princip finansiranja gde ce kontributori imati i simpatične nagrade kao ljudi koji su nam pomogli kada je bilo najteže. “Mikser House Sarajevo” će biti i nešto veći od “Mikser House Beograd”, i sva je prilika da će Sarajevo i Balkan dobiti regionalni centar kojim će se dičiti! – objašnjava Lalić.

Svi detalji oko načina na koji zainteresovani pojedinci i kolektivi mogu pomoći završetak radova na rekonstrukciji bivše fabrike u kulturni centar “Mikser House” u Sarajevu, nalaze se na ovom linku.

Otvaranje “Mikser House-a” u Sarajevu jeste korak koji inicira nadu da je bolji i lepši Balkan moguć i da će generacije koje sada stasavaju biti ponosne na njega.

Foto: Promo

(Visited 39 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE