Prvi laptop sa bežičnim punjenjem

Prvi laptop sa bežičnim punjenjem

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Novi laptop kompanije Dell pod nazivom Latitude 7285 je prvi uređaj ove vrste na svetu koji podržava bežično punjenje.

Laptop je najavljen na CES-u u januaru. Reč je o uređaju 2-in-1 koji koristi operativni sistem Windows 10, a njegova prodaja je konačno počela.

Cena iznosi 1.200 dolara, a nudi pristojne specifikacije među kojima je Initer Core i5-TY54 procesor, 8 GB RAM-a i 128 GB SSD memorije.

Laptop poseduje 12.3-inčni ekran rezolucije 2880×1920 piksela osetljiv na dodir, a napred je i kamera s Windows Hello sistemom koji omogućava logovanje prepoznavanjem lica.

Latitude 7285 poseduje dva Thunderbolt 3 USB-C porta, microSD slot, SIM slot i ulaz za slušalice.

Bežično punjenje je veoma slično onom koje koristi smartfon Samsung Galaxy S8, što znači da laptop treba postaviti na postolje za punjenje.

U osnovnu cenu od 1.200 dolara ne ulaze tastatura s bezičnim punjenjem, kao ni postolje za punjenje, koji koštaju 380 i 200 dolara, što znači da kupac za tehnologiju bežičnog punjenja izdvaja 580 dolara, tako da ukupna cena celog paketa iznosi 1.750 dolara.

Izvor: klix.ba
Foto: PrintScreen

(Visited 53 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE