Prijavite se za veliki Blockchain hakaton u Beogradu

Prijavite se za veliki Blockchain hakaton u Beogradu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Krajem avgusta u beogradskom Startit Centru organizovaće se prvi hakaton u Srbiji sa blockchainom kao glavom temom. Počev od petka 25. avgusta pa do nedelje 27. avgusta, učesnici će se takmičiti praveći proof-of-concept proizvode bazirane na blockchainu u roku od 48 sati.

Blockchain je tehnologija koja je sve popularnija pre svega zbog toga što su na njoj bazirane kripto valute poput bitkoina ili etereuma, ali i zbog svojstava koji ovu distribuiranu bazu podataka čine pogodnom za razne primere (logistička evidencija, digitalni identitet/bezbednost, pohranjivanje podataka, pametni ugovori itd…).

Cilj hakatona je da se proširi vest o postojanju ove tehnologije i njenih prednosti, da se nauči nešto novo, realizuju kul ideje i mnoštvo zabave. Hakaton će trajati 48h, a zahvaljujući donacijama trenutni nagradni fond iznosi oko 13.000$.

Kome je namenjen ovaj hakaton?

Od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:

• osmišljavanje proizvoda koji je koristan
• koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
• prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa

Zbog ovog poslednjeg zahteva preporučuje se da timovi u svom sastavu imaju programere koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno — za one koji nemaju iskustvo sa razvojem blockchain rešenja kreiraće se niz sadržaja na tu temu do samog događaja kako bi svi dobili adekvatnu pomoć da se što bolje pripreme.

U žiriju koji će odlučivati o najboljim rešenjima će učestvovati istaknuti kreatori proizvoda i/li blockchain entuzijasti: Aleks Migitko, Mališa Pušonja, Stefan Pajković i Igor Bogićević.

Ako nemate ljude sa kojima biste učestvovali, iskoristite konferenciju Start Blockchain, koja će pored korisnih predavanja imati i deo posvećen upoznavanju i povezivanju baš povodom ovog hakatona.

Kako možete da se uključite?

Ukoliko ne želite da se prijavite na učešće u samom hakatonu, ali želite da se nekako uključite u njega, možete se akciji priključiti na više načina. Pored redovnih učesnika i takmičara, potrebni su i mentori sa iskustvom razvoja na blockchainu i mentori iz oblasti dizajna proizvoda, ali i volonteri za samu realizaciju.

Ako ste iz firme koja želi da se promoviše pred domaćom dev zajednicom možete sponzorisati hranu i/li piće, te uplatiti novčana sredstva za nagradni fond. U oba slučaja ćete biti pošteno i proporcijalno ispromovisani, i sva nagradna sredstva će ići direktno pobednicima takmičenja.

Prijave za prvi blockchain hakaton u Srbiji su otvorene do srede 16. avgusta 2017. godine. Učesnici se prijavljuju kao tim 2-4 učesnika. Broj timova je ograničen na 10 pri čemu su kriterijumi iskustvo u dizajnu i razvoju proizvoda i, u manjoj meri, iskustvo sa izradom rešenja baziranih na blockchainu. Izabrani timovi će biti obavešteni do petka, 18. avgusta. Svoju ekipu možete prijaviti klikom na link koji se nalazi OVDE.

Hakaton organizuje Startit uz podršku organizacija Blockemon, DaFED, Data Science Serbia, HeapSpace, JS Belgrade i PHP Srbija.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE