Razvojna agencija produžila rok za programe podrške preduzetništvu do 19. maja

Razvojna agencija produžila rok za programe podrške preduzetništvu do 19. maja

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Razvojna agencija Srbije (RAS) produžila je rok do 19. maja za podnošenje prijava zainteresovanih preduzetnika za programe podrške privredi u okviru kampanje “Kreiraj život“.

Kako je navedeno u saopštenju RAS-a, ukupna vrednost programa raspisanih početkom marta je oko milijardu dinara, a do sada je pristiglo više stotina prijava po programima.

Dodaje se da je najviše interesovanja izazvao program podrške početnicima u poslovanju – Start ap, za koji je opredeljeno oko 120 miliona dinara.

Pored programa podrške početnicima u poslovanju, do 19. maja ove godine, otvoreni su i programi za unapređenje inovacija, promociju izvoza, podršku izvoznicima, podršku razvoju konkurentnosti, dok su ostali programi otvoreni do utroška sredstava.

RAS podseća da se bespovratna sredstva dodeljuju kroz sufinansiranje projekata u različitim kategorijama – do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

S obzirom na visinu sredstava koje je država izdvojila za podršku privredi, kroz programe koje sprovodi RAS, ove godine imamo mogućnost da podržimo najviše preduzetnika do sada. S tim u vezi, i pored velikog broja prijava, programi su i dalje otvoreni i pozivamo potencijalne i postojeće preduzetnike da apliciraju za bespovratna sredstva koja su im na raspolaganju – rekla je izvršna direktorka RAS Tamara Jurenić.

Izvor: Tanjug

(Visited 88 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE