Alibaba “osvaja” Balkan preko Pošte Srbije?

Alibaba “osvaja” Balkan preko Pošte Srbije?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Najveća kineska internet prodavnica Alibaba izrazila je veliko interesovanje za saradnju sa Poštom Srbije, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

„Jasno je da postoje značajni potencijali da praktično ne samo zemlje Balkana, već i regiona, budu snabdevane iz ovog distributivnog centra“, kazala je ona prilikom obilaska Regionalnog poštansko-logističkog centra Beograd sa predstavnicima delegacije Kine koji borave u trodnevnoj poseti Srbiji, saopštila je Pošta Srbije.

Matić je navela da će predstavnici resornog ministarstva imati prilike da na Četvrtom internet samitu od 3. do 5. decembra u Kini posete sedište grupe Alibaba i detaljno razgovaraju o mogućnosti saradnje, ne samo kada je u pitanju e-trgovina, nego i onlajn turizam.

Vršilac dužnosti direktorka Pošte Srbije Mira Petrović izrazila je očekivanje da će Regionalni poštansko-logistički centar Beograd postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine.

„Imali smo veliko zadovoljstvo i ukazana nam je velika čast da ugostimo Nacionalnu komisiju za reforme i razvoj Kine sa uglednim privrednicima, među kojima je i čuvena Alibaba. Ovo je istorijski korak za nas, jer smo vrlo spremni i raspoloženi da budemo distributivni centar za ceo region i dobar deo Evrope“, kazala je Petrović.

Izvor: Beta

(Visited 191 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE