Rusija preti da će blokirati Facebook

Rusija preti da će blokirati Facebook

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Šef ruske Federalne agencije za komunikaciju Aleksandar Žarov rekao je da će Moskva blokirati pristup društvenoj mreži Facebook sledeće godine ako ta kompanija u Rusiji ne bude skladištila podatke.

Žarov je ruskim novinskim agencijama rekao da će Federalna agencija za komunikacije raditi kako bi “primorala Facebook da se povinuje zakonima” o ličnim podacima, koji nalaže stranim kompanijama da takve podatke o ruskim državljanima skladišti u Rusiji.

Kritičari zakona, koji je stupio na snagu 2015. godine, kažu da se time ti podaci potencijalno izlažu ruskim obaveštajnim službama.

Žarov je rekao da ruska vlada razume da je Facebook “jedinstveni servis”, ali je dodao da neće biti izuzetaka i da će sledeće godine morati da blokira Facebook ako se ne povinuje.

Izvor: Beta
Foto: Pixabay

(Visited 31 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE