Uskoro elektronsko plaćanje na Portalu eUprava

Uskoro elektronsko plaćanje na Portalu eUprava

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu danas je uputila poziv svim bankama, platnim i institucijama elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omoguće plaćanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih kartica i ostalih vidova elektronskog plaćanja

Ideja je da se građanima zajednički omogući da administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti online.
Plaćanje platnim karticama trebalo bi da bude realizovano u naredna dva meseca, elektronsko bankarstvo do kraja godine, a potom i ostali vidovi elektronskog plaćanja.

– Elektronsko plaćanje građanima će omogućiti da izbegnu odlaske na šaltere banaka ili pošte. Ovo je važan i veliki korak ka potpunoj digitalizaciji elektronskih usluga. Banke koje se odazovu pozivu i uspostave jedan od modela elektronskog plaćanja, pomoći će nam da građanima omogućimo još veći komfor i uštede u vremenu – objašnjava Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu.

On napominje da će svim zainteresovanim bankama, u skladu sa objavljenom specifikacijom, biti omogućeno da povežu svoje sisteme elektronskog plaćanja sa sistemom Portala eUprava. To će korisnicima omogućiti da, pošto pokrenu uslugu, jednostavno odaberu svoju banku i način plaćanja.

– Na bankama je da, u skladu sa poslovnom politikom, opredele koji model elektronskog plaćanja će ponuditi. Očekujemo dobar odziv i podršku bankarskog sektora – istakao je Jovanović.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu apeluje na banke, platne
i institucije elektronskog novca da se odazovu pozivu i tako omoguće nov sistem plaćanja na Portalu eUprava.

Foto: Pixabay

(Visited 47 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE