Srpska preduzetnica na „ženskom“ Davosu!

Srpska preduzetnica na „ženskom“ Davosu!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanović će biti govornica na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum – WEF) koji će biti održan od 8. do 13. maja u Nju Delhiju.

Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao „ženski Davos“, ove godine će se baviti globalnom temom „Kreiranje inovacija za budućnost“, a Dragana je pozvana da podeli svoje poslovno znanje i iskustva u okviru teme o socijalnom preduzetništvu „Inovativna biznis kultura“. Osim toga, srpska preduzetnica je i članica Izvršnog odbora Ženskog ekonomskog foruma za oblast „Razvoj ekonomije kroz biznis i startap“.

Počastvovana sam pozivom na ovu uglednu konferenciju, a posebno mi je drago što je moj rad u zemlji i regionu prepoznat širom sveta. Biće mi zadovoljstvo da podelim svoje iskustvo, ali i predstavim Srbiju u najboljem svetlu i tako pokažem da ne zaostajemo za svetskim trendovima. Podržavam WEF-ove napore za unapređenje pozicije žena, kako u ekonomiji, tako i u javnom, privatnom i nevladinom sektoru. Ovo je sjajna prilika za umrežavanje i razmenu iskustava među globalnim poslovnim liderima i predstavnicima vlada, te prilika za upoznavanje najuticajnijih žena sveta u poslovanju, kulturi i medijima“, kaže Dragana Đermanović koja će 10. maja u Indiji održati jedno od glavnih predavanja na ovom prestižnom poslovnom događaju.

Inače, ova srpska preduzetnica je predavačica na svetskim konferencijama, članica žirija za dodelu brojnih prestižnih nagrada u oblasti novih medija u svetu i mentorka studentima i kolegama preduzetnicima.
Women Economic Forum (WEF) je globalna konferencija koja se zalaže za osnaživanje komunikacije i povezivanja među ženama u cilju postizanja konstruktivnih promena u svim segmentima života. WEF će ove godine okupiti više od 2.000 žena iz preko 100 zemalja sveta, a program se sastoji od 36 tema i čak 498 sesija i radionica. Na forumu će prisustvovati ministarke brojnih zemalja, poslovne žene iz najvećih svetskih kompanija, uspešne preduzetnice, urednice renomiranih medija, žene iz NVO sektora, kao i brojni diplomatski predstavnici.

Dragana Đermanović je internacionalna konsultantkinja i predavačica iz oblasti poslovne primene interneta. Vlasnica je konsultantske firme Pepper communications, direktorka Bee Premium Group (BPG) i suosnivačica startapa BeeShaper. Prema nemačkom magazinu The Hundert, Dragana je jedna od top 100 preduzetnica Evrope, a tu listu je preuzeo i čuveni Forbes. Dobitnica je najznačajnijeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Savetnica je za strateško onlajn komuniciranje i istraživačica u oblasti primene komunikacijskih platformi u korporativnom komuniciranju. Doktorandkinja je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, udata je i majka dve devojčice.

Ženski ekonomski forum (Women Economic Forum – WEF), globalni je događaj ALL Ladies League (ALL), najvećeg svetskog međunarodnog ženskog pokreta koji se zalaže za društvene promene podsticanjem obrazovanja i osnaživanja žena. Sa više od 50.000 članova u preko 150 zemalja ALL & WEF su najbrža rastuća globalna mreža žena (i muškaraca) čiji je cilj ostvarivanje kolektivnog potencijala u svim segmentima života. Više informacija možete pronaći na www.wef.org.in.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE