Šta je dropšiping i zašto je sve popularniji vid zarade?

Šta je dropšiping i zašto je sve popularniji vid zarade?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Dropšiping (dropshipping) je relativno nov način trgovine preko interneta i sve češće se pominje kao mogućnost dobre zarade, a tim poslom u Srbiji počinje da se bavi sve više ljudi, rekao je za Inforbiz na televiziji N1, marketing konsultant Istok Pavlović.

To je biznis model na internetu gde vi nemate kod sebe robu koju prodajete već robu ima neko drugi. Vi imate sajt koji izgleda kao klasičan ‘šop’, ali kada neko poruči, vi zapravo prosleđujete porudžbinu i oni je pakuju i šalju. Prednosti takvog načina poslovanja je veliki – nemate svoj lager, nemate magacin i uglavnom se bavite samo marketingom i razvojem svog brenda. Proizvođačima je u interesu da imaju takve posrednike zato što vi kada ste recimo neki veliki proizvođač u Kini, vama odgovara da vi samo sedite, imate magacin prepun robe, a da hiljade tih šopova vama šalju porudžbine“, objasnio je Pavlović pojam dropšipinga.

Pavlović kaže da zarada u ovoj vrsti trgovine nije nimalo laka i da je potrebno neko iskustvo u marketingu i šest meseci do godinu dana da se ‘uđe u štos’. On kaže i da se u Srbiji dosta ljudi bavi dropšipingom, ali da „uglavnom ne žele da se pojavljuju javno“

Kada neko ovde malo više zarađuje, ne želi baš da se o tome zna. Mogu da vam kažem da ih ima mnogo više nego što bi neko pomislio“, rekao je Pavlović.

Izvor: N1, BIZLife
Foto: Pixabay

(Visited 194 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE