Vrednost kriptovaluta premašila 200 milijardi dolara

Vrednost kriptovaluta premašila 200 milijardi dolara

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ukupna vrednost svih kriptovaluta u svetu dostigla je rekordan nivo od preko 200 milijardi dolara, prema podacima veb sajta Coinmarketcap, što znači da je njihova tržišna vrednost veća od vrednosti američke investicione banke “Sitigrup”.

Do novog rekorda se stiglo pošto je najjača i najpoznatija globalna kriptovaluta – bitkoin – premašila vrednost od 7.500 dolara na luksemburškoj Bitstamp berzi, prenosi agencija Rojters.

Zahvaljući tome, tržišna kapitalizacija bitkoina se “popela” na novi rekord od preko 120 milijardi dolara.

Druga najveća kriptovaluta – etereum – ima tržišnu vrednost nešto manju od 30 milijardi dolara, dok na preostalih 1.000 rivalskih digitalnih valuta otpada 50 milijardi dolara.

Ukoliko bi tržište kriptovaluta predstavljalo jednu kompaniju, ona bi se, zahvaljujući svojoj valuaciji, nalazila među 25 najvećih kompanija rangiranih u okviru berzanskog indeksa S&P 500 na Njujorškoj berzi, dodaje britanska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

(Visited 63 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE