Stephanie Bailey: Sadržaj pravi razliku između prosečne i uspešne kampanje!

Stephanie Bailey: Sadržaj pravi razliku između prosečne i uspešne kampanje!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Stephanie Bailey, Head of Corporate Communications, Fleishman-Hillard London (UK) na festivalu KAKTUS 2016 govorićete na temu „The changing nature of breaking news and the implication for communicators“.

Koje su ključne promene koje su zadesile sektor komunikacija u proteklih nekoliko godina?

– U poslednjih nekoliko godina sadržaj je umesto nečega o čemu se mnogo govorilo, postao nešto što pravi razliku između prosečne i sjajno odrađene kampanje. Na to su mahom uticale stvari koje su bile rezervisane više za mlađu populaciju, ali se njihovo korišćenje proširilo i na sve ostale demografske grupe ljudi. Svaka priča mora da ima svoju vizuelnu interpretaciju kako bi doprela do najvećeg dela publike.

Danas je jako teško kreirati kvalitetan sadržaj u kratkom vremenskom periodu i izvojiti se u moru sve bučnije i brojnije konkurencije. Koliko su klijenti svesni ove situacije na tržištu i koliko su radi prihvatanju promena?

– Apsolutno. Istina je da većina klijenata i dalje očekuje osmišljavanje sadržaja bez postavljanja pitanja „Zašto?“. Bez strategije kreiranja sadržaja rizikujete stvaranje usluge koju će bez obzira na značajna sredstva koja uložite pogledati mali broj. Takoreći, svaki klijent je drugačiji, a neki su više spremni da prihvate savet i potroše vreme neophodno za osmišljavanje sadržaja koji stoji iza svake ideje.

Monumentalne promene u digitalnoj sferi promenile su način kako novinske agencije prikupljaju vesti i utiču na javno mnjenje. Kako društveni mediji utiču na formiranje najnovijih vesti koje medijske kuće plasiraju u dobu kada svako sa mobilnim telefonom ima moć kreiranja vesti slikom ili videom? Koliko je tanka granica zloupotrebe ovakvog načina prikupljanja vesti i gde leže nove mogućnosti napredovanja za one koji se profesionalno bave komunikacijama?

– Pravi izazov za novinske agencije je kako da vrednuju najnovije vesti u doba kada svako želi da bude prvi koji je objavio udarnu vest. Postoji veliki broj problema koji mogu nastati ili se mogu zakomplikovati kada se vest pogrešno prenese. Agencije imaju odgovornost prema pričama koje objave, u suprotnom rizikuju da potkopaju svoju reputaciju. Oni koji se bave komunikacijom mogu pomoći novinarima tako što će ih na pravi način uputiti, odnosno, pomoći im da razumeju kompaniju koju predstavljaju. Nikad nije bilo toliko važno kao danas, iskoristiti period zatišja kako bi se zaposleni edukovali, informisali i predstavili svoju kompaniju na najbolji način u situacijama kada nema vremena za dodatnu proveru vesti.

Koliko su danas važne integrisane komunikacije? Možemo li uopšte više govoriti o Single Channel kampanjama?

– Integrisane komunikacije su od krucijalnog značaja za uspeh kampanje. Nema više ni jednoj čoveka koji koristi samo jedan uređaj ili kanal. Samo zamislite koliko uređaja proverite kada se svako jutro probudite. Upotreba različitih kanala komunikacije ne samo da pojačava mogućnost prenosa poruke, već i stvara efekat koji je neophodan ako želite da kampanja bude uspešna.

Učesnici festivala mogu da očekuju najaktuelnije informacije o trendovima u oblasti komunikacija, izazovima sa kojima se struka suočava i neke sugestije o tome kako ih prevazići. Stephanie Bailey održaće predavanje na drugog po redu Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016, koji će biti održan 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Više informacija o programu i festivalu pronađite na sajtu www.kaktus.rs

Kaktus KV

(Visited 77 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE