Stigao je novi Google Chrome

Stigao je novi Google Chrome

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Svi web pregledači, pa tako i Google Chrome, konstantno stižu u novim verzijama jer su korisnici sve zahtevniji, a bezbednosni aspekti nisu zanemarljivi.

Tako je Google Chrome objavljen u verziji 61, koja svima koji instaliraju taj internet pregledač garantuje zakrpe za čak 22 bezbednosna propusta koja postoje u dosadašnjim verzijama.

Sama ta činjenica više je nego dovoljna da instalirate poslednju stabilnu verziju, odnosno nadogradite svoj postojeći web pregledač ako ste korisnik Chromea.

Od navedena 22 propusta, šest je etiketirano kao potencijalno vrlo opasno jer spadaju u višu kategoriju bezbednosne ugroženosti, objavili su analitičari internet bezbednosti.

Google je onima koji su pomogli u otkrivanju bezbednosnih propusta isplatio nagrade od ukupno 23.500 američkih dolara.

Naravno, bezbednosne zakrpe nisu jedino što donosi Google Chrome 61.

Kompanija poručuje da nova verzija donosi prijatniji rad i bolju optimizaciju, tako da će novi Chrome svakoj internet stranici omogućiti da detektuje trenutno stanje radne memorije kako bi se korisniku dostavio sadržaj koji odgovara njegovom računaru.

Google Chrome 61 donosi i nativne video kontrole i bolje će se nositi s JavaScript “napastima.

Nova verzija web pregledača dostupna je za sve desktop operativne sisteme, Windows, macOS i Linux, a verzije za Android i Chrome OS trebalo bi se pojave za nekoliko dana.

Google Chrome je i dalje najpopularniji web pregledač na svetu.

Izvor: B92

(Visited 196 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE