Vine će ipak “preživeti”?

Vine će ipak “preživeti”?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Nakon što je Twitter najavio prodaju Vinea, više od deset kompanija pokazalo je interes za njegovo preuzimanje.

U Twitteru i dalje pokušavaju da pronađu načine za poboljšanje poslovanja, povećanje broja korisnika i prihoda, a jedna od “žrtava” takvih promena jeste popularni servis za deljenje kratkih videozapisa Vine. Pre nekoliko godina Vine je imao čak oko 200 miliona korisnika, ali veliki broj tih korisnika Vine je zamenio Snapchatom i Instagramom tako da su u Twitteru odustali od njega i najavili njegovo gašenje. Međutim, nakon te najave prošle nedelja ova je kompanija dobila brojne ponude za preuzimanje Vinea pa se čini kako će ovaj video servis ipak preživeti, na zadovoljstvo miliona korisnika koji ga i dalje koriste.

Iako trenutno nisu poznata imena kompanija koje su zainteresovane za preuzimanje Vinea, na Tech Cruncheu kažu kako su dobili više od deset ponuda, a razgovore o akviziciji vodiće s pet kompanija. Jedna od tih kompanija (iako to nije potvrđeno) jeste Line, japanska kompanija koja stoji iza istoimene aplikacije za dopisivanje, a prema neslužbenim informacijama ponude koje je Twitter dobio nisu velike pa je nekoliko njih manje od deset miliona dolara.

Bez obzira što je Vine konstantno gubio korisnike – uključujući i najpoznatije korisnike s velikim brojem followera koje su privukli YouTube i druge kompanije, veliki broj ljudi kritikovao je Twitter zbog ove odluke, a upravo je ta velika podrška ostanku Vinea i privukla potencijalne kupce. Idealna situacija za Twitter i za korisnike jeste prodaja Vinea s kojom bi Twitter stavio nešto novca u džep, a ljubitelji ovog servisa i dalje bi mogli da objavljuju i gledaju kratke ponavljajuće video zapise. Osim novca od prodaje Vinea, Twitter bi i u budućnosti mogao da ima koristi od ove aplikacije putem sponzorskih ugovora jer brandovi koji na Vineu plaćaju za promociju svojih proizvoda, takođe kupuju oglase i na Twitteru kako bi te videozapise s Vinea prikazivali na Twitteru – za pretpostaviti je da će Twitter i Vine zadržati dosadašnji oblik integracije koji omogućuje da se videozapisi s Vinea reprodukuju direktno unutar streama Twittera. Trenutno Vine stvara samo velike gubitke i, prema informacijama New York Timesa, na održavanje infrastrukture i plaćanje radnika mesečno odlazi oko deset miliona dolara.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Foto: PrintScreen/Vine

(Visited 70 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE