Ako se često slikate nagi, vaš telefon to zna!

Ako se često slikate nagi, vaš telefon to zna!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ajfon prepoznaje i klasifikuje sve vaše slike na kojima se vide grudi! Nakon što je ovo otkrila manekenka Krisi Tajgen, supruga pevača Džona Ledženda nastao je opšti haos iako ova opcija na Eplovim telefonima postoji već godinu dana.

Naime, ona je ukucala u pretraživač reč “brassiere” odnosno grudnjak, i pojavile su se sve slike koje je ikada napravila telefonom a na kojima se u manjoj ili većoj meri vide njene grudi i donji veš. Čim je tu novost podelila sa pratiocima na društvenim mrežama pokrenula je lavinu prilično negativnih komentara i počeli su da se javljaju i ostali prilično uvređeni korisnici.

Međutim, u pitanju je opcija koju je Epl predstavio pre godinu dana. Aplikacija Photos prepoznaje sedam facijalnih ekspresija nakon što se jednom aktivira “faceprint” i one se koriste kako bi se moglo pretraživati sve od slika koje imate na telefonu.

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Ova aplikacija prikuplja slike u foldere “Memories”, i to u 33 različite kategorije. A njihovo ime automatski bira telefon na osnovu analize sadržaja fotografija. Tako je, između ostalog, i nastao folder “grudnjak” koji je tako razbesneo Krisi.

Aplikacija može da prepozna 4.432 različita objekta i scene a njihovo pretraživanje može da se vrši na svim jezicima.

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

(Visited 84 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE