Windows 10 dobija novu veoma korisnu funkciju

Windows 10 dobija novu veoma korisnu funkciju

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Popularni operativni sistem je nakon dugog niza godina pružanja otpora konačno prihvatio kartice, nudeći korisnicima mogućnost grupisanja aplikacija u smislene i funkcionalne celine.

Testeri beta verzije Windowsa 10 tokom narednih nedelja će prvi će put moći da isprobaju kartice koje Microsoft zove “Setovi”.

Integracija svima omiljenih ‘tabova’ biće ograničena samo na aplikacije vezane za sam Windows 10, dok će podrška za druge programe stići kasnije.

Microsoft planira da pre puštanja u javnost dobro isproba novu funkciju i dobije što više povratnih informacija od članova probne grupe.

Kompanija još nije istakla kada će tačno stići Setovi, i umesto toga saopštila da će se pojaviti “kada sve bude bilo završeno”.

Šta dobijaju korisnici?

Ideja iza uvođenja kartica krije se u njihovom imenu.

“Setovi” su pravljeni tako da grupišu zadatke i olakšaju rad korisnicima.

Recimo da se trenutno nalazite u dokumentu za Word, a potrebni su vam podaci koji se nalaze na webu ili u aplikaciji.

Sve što treba da uradite jeste da napravite set svih tih zadataka u jednom jedinom prozoru.

Setovi su stvoreni sa ciljem da, na primer, odvoje poslovne zadatke od videa koji gledate na YouTubeu.

Prema prvim utiscima novinara iz The Vergea, nova funkcija Windowsa 10 izgleda vrlo elegantno i prirodno, a na sreću svih digitalnih profesionalaca, Microsoft ‘Setove’ planira da proširi van domena sopstvenih aplikacija.

Sve je u karticama

Setovi najbolje funkcionišu kada ih selite među platformama.

Korisnici Androida i iOS-a moći će tako ‘Set’ aplikacija da prebace s Windowsa na smartfon ili tablet.

Microsoft planira da proširi ‘Setove’ iz domena standardnih desktop aplikacija poput File Explorera ili Notepada i vremenom ih uvede u profesionalne programe poput Photoshopa.

Nadograđena verzija Microsoft Officea će početkom godine imati zvaničnu podršku za ovu uzbudljivu novu funkciju.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Pixabay

(Visited 104 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE