5 saveta kako da “preživite” svoj posao!

5 saveta kako da “preživite” svoj posao!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Vaš posao je užasan i iz nekog razloga ne možete da ga napustite. Istovremeno, ako ne odete, poludećete. Šta možete da uradite povodom toga? Mi vam, zajedno sa sajtom Lifehacker dajemo par predloga:

Perspektiva je bitna

Danas je jedan dan u moru dana koje vam je ostalo da proživite. Ukoliko nećete uskoro da umrete, to verovatno nije velika stvar. Današnjice se verovatno nećete ni sećati. To ne znači da ne bi trebalo da obraćate pažnju na ono do čega vam je zaista stalo, ali ne bi trebalo da se suviše sekirate oko toga. Imate hranu, kuću i nešto da radite većinu dana. Verovatno vam je i zabavno sa vremena na vrema. Možda imate ljude koji brinu o vama. Usmerite se na dobre stvari i zapamtite da će sve ostalo biti daleka uspomena. Ukoliko budete sebe samo sažaljevali i kukali zbog posla nećete rešiti problem. Usmerite se na pozitivno.

„Donesite“ se na posao

Pretpostavljamo da ovo već radite u fizičkom smislu, ali ako imate kreativnu stranu ili neka druga interesovanja ona vam mogu pomoći da vam posao učine interesantnijim. Novinar sajta Lifehacker kaže da je jedna od njegovih dužnosti na poslu koji je radio davno bila da šaljem kataloge za školu koja je nudila različite kurseve. Njemu je bilo zanimljivo da pored svake koverte nacrta neku figuricu što mu je donelo posao u dizajnu.

Pazite na početak

Loši dani nastaju kada se nekoliko malih nezgoda desi zaredom. Pojedinačno one nisu ozbiljne i vi bi i zaboravili na njih, ali kada dođu zajedno osećate se da se ceo svet okrenuo protiv vas. Ovo su loši počeci koji su i često uzroci loših dana. Analizirajte ceo dan i shvatićete koliko su neke situacije besmislene i da se nervirate oko gluposti.

Blokirajte negativne teme

Žaljenje o vašem poslu može biti zabavno jer se čini da se oslobađate stresa, ali to nije tako – vaš bes se samo povećava. I dok ne želite da trpite vaša osećanja, ne morate svemu prilaziti sa negativne strane.

Naučite kako sa šefom

Ako vam je posao odvratan, vrlo je verovarno da vaš šef ima veze sa time. Ono što vi možete je da naučite kako ćete da reagujete na to.

Šta čekate?

Izvor: BIZLife, lifehacker.com
Foto: Pixabay

(Visited 62 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE