Dubai otvorio prvu smart policijsku stanicu

Dubai otvorio prvu smart policijsku stanicu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Pod uticajem novih tehnologija, ubrzano se menja oblast usluga. Tako je u Dubaiju počela da radi prva smart policijska stanica na svetu.

Smeštena u priobalnoj stambenoj četvrti, prostire se na oko 120 kvadratnih metara i podeljena je na tri odeljenja – čekaonicu, izložbeni deo i odeljenje za usluge.

Pošto uđu u smart policijsku stanicu, građani izvuku broj, a dok čekaju mogu da ubiju vreme igrajući igricu koja ih uči bezbednoj vožnji. U odeljenju za usluge pritiskom na elektornsku tablu počinju razgovor sa policajcima koji su online 24 sata, samo što rade kod kuće.

Servisi su na šest jezika i pružaju 60 vrsta ulsuga uključujući plaćanje saobraćajnih kazni, dobijanje potvrda, prijavljivanje incidenata ili saobrćajnih nezgoda. Osim toga, stanovnici tog dela Dubaija mogu da prijave nestale i pronađene stvari.

“Otvaranjem smart policijske stanice ubrzavamo usluge i vladinih službi i policije, unapređujemo efikasnost, štedimo vreme građanima, koji u stanicu mogu da dođu kad god im odgovara”, kaže Sara Mohamed policajka.

Izvor: N1
Foto: PrintScreen/YouTube

(Visited 24 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE