Dugo najavljivane promene konačno dostupne Facebook korisnicima

Dugo najavljivane promene konačno dostupne Facebook korisnicima

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Novi “Explore Feed” na društvenoj mreži Facebook, posle više meseci testiranja, postao je dostupan za sve korisnike i putem desktop verzije ali i aplikacije.

Novi tab, koji se nalazi ispod dosadšnjeg “News Feeda”, u gornjem levom uglu Home strance, prikazivaće postove sa Facebook stranica koje korinici ne prate, ali koje bi mogle da odgovaraju njihovim interesovanjima. Među sadržajima koje će se plasirati putem “Explore Feeda” su tekstovi, fotografije i video materijali. Sličnu opciju, koja preporučuje sadržaj koji bi korisniku mogao da se dopadne, ima i “Instagram”.

Za Facebook, “Explore Feed” je još jedan način da zadrži pažnju i da zabavi svoje dve milijarde korisnika, u konkurenciji internet giganata Googlea, Twittera i Snapchata. Pored toga, ova opcija omogućiće Facebooku da korsnicima predstavi svoje nove sadržaje. Jedna od dobrih strana nove opcije je i to što je “Explore Feed” moguće “osloboditi” od prikazivanja reklama..

Facebook je, takođe, nedavno razvio potpuno novu funkciju i omogućio statuse koji će se “samouništavati” nakon određenog vremena. Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst.

Novi, kratkotrajni statusi biće ograničeni na 101 karakter a korisnici će sami odrediti vreme koliko će biti vidljivi na mreži i gde će biti vidljivi.

Opcija podseća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici delili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se pokazali uspešnim na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku. Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.

Izvor: B92, N1, Novosti
Foto: Pexels

 

 

 

(Visited 89 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE