Google nudi nagradu svima koji uspeju da hakuju Play Store

Google nudi nagradu svima koji uspeju da hakuju Play Store

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Google je ponudio istraživačima bezbednosnih propusta nagradu od 1.000 američkih dolara ukoliko uspešno hakuju aplikacije na Play Storeu i uspeju da ih poprave.

Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija jer ih motivišu da pronađu ranjivosti softvera i otkriju ih programerima kako bi bili popravljeni, umesto da ih iskoriste sajber kriminalci.

Pažnja je usmerena na bezbednost aplikacija nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Kompanija je prethodno kritikovana zbog loše bezbednosti na Play Storeu.

Nakon istraživanja koje je sprovela, kompanija Check Point saopštila je da je detektovala 50 malwarea u aplikacijama koje su preuzete 4.2 miliona puta pre nego što su izbrisane. Malware ne utiče samo na Play Store, već i na način na koji se pokreće operativni sistem Android.

Android, za razliku od Appleovog iOS operativnog sistema, ima veće tržište, pa se smatra da bi to mogao da bude jedan od uzroka nezaštićenosti.

Google je potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne, s kojom su do sada sarađivali Tinder, Snapchat i Dropbox.

Google je pokrenuo i projekat nagrađivanja hakera koji otkriju ranjivosti Chromea. Za popravku ovog web pregledača nudi se 100.000 dolara.

Izvor: B92

(Visited 43 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE