Google Translate prevodi i tekst koji se nalazi na fotografiji

Google Translate prevodi i tekst koji se nalazi na fotografiji

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ova opcija biće vam od velike koristi na putovanjima i u trenucima kada nemate vremena da ukucate neki pojam.

Google Translate jedna je od najkorisnijih i najdražih aplikacija koja se može naći na pametnim telefonima. Osim što u hodu možete da prevedete šta god vam je potrebno, ova aplikacija ima i nekoliko caka koje malo ljudi zna.

Aplikacija za prevode kompanije Gugl prevodi sa čak 103 jezika, od kojih vam je 59 dostupno i u trenucima kada niste prikačeni na Internet.

Dovoljno je da označite sa kog na koji jezik želite prevod i da uslikate pojam koji želite da se prevede, a aplikacija će odmah skenirati fotografiju i pronaći tekstualne delove, prekopirati ih u prevodilac i “servirati” vam tekst na željenom jeziku.

Takođe, Google Translate aplikacija može da prevodi ono što izgovorite u mikrofon, a dozvoljava vam čak i da rukom (odnosno prstom ili olovkom) napišete reči koje želi da prevedete.

Možete aplikaciji odobriti pristup i SMS-ovima kako biste što brže mogli da ih prevodite kad vam to zatreba.

Izvor: Dnevno
Foto: Pixabay

(Visited 65 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE