Kojim putem krenuti nakon diplomiranja?

Kojim putem krenuti nakon diplomiranja?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kako da mladi ljudi osveste šta je to što žele da rade nakon završetka obrazovanja? Kako da pravilno postave svoje ciljeve i usmere sa ka njima? Šta je bitno da bi se u pravom svetlu predstavili svom budućem poslodavcu i dobili svoj prvi posao?

Ovo su teme interaktivnog programa „Lepo mi je što imam posao koji volim“ koji će se održati narednog vikenda u organizaciji sajta Poslovi.infostud.com i Centra za lični razvoj Lepo mi je. Radionice su namenjene onima koji su završili svoje formalno obrazovanje i pitaju kako da započnu da grade svoju karijeru.

Program je zamišljen kao skup predavanja, praktičnih vežbi, grupnog rada i individualnih konsultacija. Predviđene su simulacije stvarnih situacija sa puno praktičnih primera, uz aktivno učešće svih polaznika. Svaki čas prate detaljni štampani materijali, kao i dodatni materijali za rad kod kuće. Na kraju programa, tj. najkasnije 7 dana nakon završetka seminara, svaki polaznik dobija rezime svog ukupnog rada, uz smernice za dalji napredak, kroz konkretne savete i primere.

Neke od konkrentih tema o kojima će biti reči:

  • Zašto je završetak studija i početak poslovne karijere važan momenat i kako kroz njega proći sa zadovoljstvom
  • Kako brigu i izgovore zameniti entuzijazmom i samopouzdanjem
  • Šta zaista predstavlja naš identitet  i kako ga otkriti na pravi način
  • Šta sve treba znati o CV: kako se piše, šta  treba istaći, čemu služi propratno pismo, kakvi sve tipovi poslodavca postoje
  • Sve o razgovoru za posao – ta je važno za poslodavca, a šta za kandidata, kako primeniti ono do sada naučeno o ličnom razvoju i ciljevima, zašto je važan prvi utisak

 

Prva radionica „ Lepo mi je što imam posao koji volim“ biće održana  u prostorijama StartIT centra u Beogradu 9. i 10.12.2017 i mesta su u kratkom roku popunjena. Program je besplatan, ali je zbog kvaliteta radionica broj polaznika ograničen.

Predavač je Milica Stojiljković, osnivač Centra „Lepo mi je“, i savetnik za lični i poslovni razvoj i komunikacije. Svi programi koje Milica kreira i realizuje nastali su iz znanja i iskustva koje je stekla tokom 15 godina poslovne karijere u vodećim kompanijama u Srbiji, više od 100 treninga poslovnih i komunikacijskih veština koje je održala.

Zbog velikog interesovanja mladih ljudi, planirana je realizacije ovog programa i naredne godine u više gradova u Srbiji.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE