Marketing na društvenim mrežama: Tri opcije o kojima treba razmisliti

Marketing na društvenim mrežama: Tri opcije o kojima treba razmisliti

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kako biti uticajan na društvenim mrežama? Pitanje od milion dolara. Ali, svakodnevno vidimo male biznise, kreativce, ljude koji postaju značajni i koje prati mnogo ljudi preko noći i pitamo se kako?!

Odgovore ćete svakako pronaći u našim tekstovima i u tekstovima naših kolumnista, a pošto se moć društvenih mreža i strategije menjaju preko noći, evo još nekoliko opcija o kojima treba razmisliti u ovoj godini.

Live video streaming

Prenos uživo putem društvenih mreža zaživeo je tokom prošle godine. I sva predviđanja ukazuju na to da će svoju moć doživeti upravo u 2016. godini. Ovaj način komuniciranja sa korisnicima je naravno skup, ali marketinški stručnjaci mu daju prednost. Na primer, B2C kompanije koristiće live-streaming, ili video uopšte, kako bi svoje korisnike odvele “iza kamere”. B2B investiraće u live-streaming kako bi sa potencijalnim kupcima podelile značajne informacije o svojim uslugama i proizvodima. Pa, čak i u realnom vremenu. Video hosting kompanija Wistia kreirala je “Take a Survey” video kako bi prikupila značajan feedback od korisnika. Predviđanja su da bi ovaj način komunikacije sa korisnicima bio pravi bum kada bi se radio u realnom vremenu.

Povezivanje sa “uticajnima”

Baš tako! Tviterašima, blogerima, onima koje prate desetine hiljada na Instagramu. Ne radi se ovde samo o poznatim ličnosti iz sveta šoubiznisa, nego o onim običnim ljudima koji su postali uticajni na društvenim mrežama. Njima se možda i više veruje, jer su bliži, opipljiviji. Primer, brend Lord & Taylor angažovao je prošle godine 50 uticajnih Instagramera da nose istu haljinu i podele te fotografije. Rezultat? Sve haljine su rasprodate tokom jednog vikenda.

Prodaja na mreži

Ulaganje u sponzorisane postove na društvenim mrežama nije dovoljno. Milijarde se obrću putem Fejsbuka, malo iza njega zaostaju Tviter i Instagram, ali i na tim mrežama cifre rastu. Naravno da je bitno imati strategiju u šta konkretno uložiti novac kada su društvene mreže u pitanju, ali to nije sve. Oglasi ovog tipa mogu vaše korisnike odvesti do vaše FB ili web stranice, ali vam takođe mogu pomoći da odmah prodate vaš proizvod, baš tu na društvenoj mreži. Tviter, Fejsbuk, Pinterest i Gugl nude različite varijante “Buy” dugmeta i opcija. Olakšajte korisnicima kupovinu.

Izvor: socialmediatoday.com

Foto: pixabay.com

(Visited 206 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE