Novi centar za inovacije!

Novi centar za inovacije!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Proširujući svoje kapacitete za razvoj u centralnoj Evropi, Endava, brzorastuća kompanija koja nudi usluge u oblasti informacionih tehnologija, ušla je na beogradsko tržište 2015. godine, spajanjem sa kompanijom za razvoj softvera – PSTech. Predstavništvo u Beogradu je od tada razvilo poslovanje tako da sada broji preko 370 zaposlenih i sarađuje sa nekim od najvećih imena u industriji tehnologija, telekomunikacija, osiguranja i bankarstva.

Preseljenjem u novi poslovni prostor u okviru luksuznog poslovnog kompleksa Square 41, Endava zauzima četiri sprata – prostor dovoljan za 514 ljudi. Do 2018. godine biće dovršen još jedan sprat, čime će kapacitet prostora biti proširen i moći će da primi preko 700 ljudi.

Pravljen u skladu sa ostalim lokacijama na kojima posluje Endava,u poslovnom prostoru beogradskog predstavništva nalazi se 37 soba za sastanke, kafeterija, prostorije za opuštanje, sobe za igrice na svakom spratu, biblioteka, teretana, kao i parking koji se nalazi odmah pored zgrade.

Softverski programeri i arhitekte, test inženjeri, menadžeri aplikacija, kao i skram masteri, vlasnici proizvoda i biznis analitičari, posvećeni IT stručnjaci i pripravnici imaju priliku da se priključe beogradskom timu kompanije Endava i koriste prednosti koje nudi rad u novom centru za inovacije.

Kombinacija jake korporativne kulture, tehničke izvrsnosti i inovativnih usluga i dalje je najvažniji pokretač rasta kompanije Endava. Sa ponosom možemo da kažemo da se više od trećine novih zaposlenih pridružilo Endavi na osnovu preporuke od naših ljudi koji su na taj način pokazali zadovoljstvo radom u kompaniji. Naša ekspanzija se nastavlja, kako na lokalnom nivou, tako i na nivou grupe, kako bismo klijentima mogli da omogućimo saradnju sa prvoklasnim IT stručnjacima, a našim ljudima pružimo priliku za razvoj karijere u Beogradu i svim ostalim lokacijama,“ rekao je Džon Koterel, generalni direktor kompanije Endava

Sa preko 50.000 IT stručnjaka i 3.500 studenata koji svake godine diplomiraju u oblasti informacionih tehnologija, Srbija je jak centar IT industrije. Pored toga, ovoj lokaciji su nas privukli talenti u oblasti inženjeringa, odlično poznavanje engleskog jezika ovdašnjih ljudi, dobra veza sa drugim velikim evropskim gradovima i mogućnost za isporuku IT projekata u Severnu Ameriku, nordijske zemlje i ostatak Evrope.

Svesni činjenice da su zaposleni najbolji ambasadori naše kompanije, mi ulažemo u programe za razvoj ljudi, omogućavamo im da aktivno uče u radnom okruženju i trudimo se da im pružimo sjajne prilike za razvoj karijere. Pored toga, razvijamo inicijative koje omogućavaju zaposlenima da postignu ravnotežu između poslovnih i privatnih obaveza. Naše težnje su usmerene ka oblikovanju izvrsnosti u oblasti inženjeringa putem angažovanja na veoma kompleksnim projektima“, rekao je Vladan Konstantinović, menadžer beogradske jedinice za isporuku rešenja.

Sa ciljem da postane najpoželjniji poslodavac na svim svojim lokacijama, Endava ulaže u razvoj lokalnih zajednica u kojima posluje. U Srbiji, kompanija je učestvovala u organizovanju UNICEF fer plej turnira i košarkaške utakmice za pomoć deci, podržala BELhospice na Beogradskom maratonu. Pored toga, pomogla je obrazovanje studenata tako što je organizovala kurseve na Matematičkom fakultetu, akademiju za razvoj mekih veština i pripreme za posao, i donirala opremu i nameštaj. Endava je takođe podržala konferencije kao što su Voxxed days, ICT security, E-magine i ITkonekt i organizovala Android i C++ okupljanja.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE