Ovo su najčešće reči na Vikipediji za svaku zemlju…

Ovo su najčešće reči na Vikipediji za svaku zemlju…

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Mapa koja pokazuje najčešće reči koje se koriste u stranama najpopularnije veb-enciklopedije – Vikipedije, za svaku od država na svetu, nedavno se pojavila na sajtu Redit. Analizirane su strane na engleskom jeziku, a među čestim rečima se ne nalaze, onosno nisu uzeti u obzir, odeđeni član (the) i reči “zemlja” (country) i “vlada” government).

Neke od najčešćih ponavljanih reči na Vikipediji su:

– Na britanskoj Vikipediji to je “Irska” (Ireland), a najkorišćenija reč na irskim stranama je “država” (state).

– Na američkim i španskim stranicama najčešće korišćena reč je “rat” (war).

– Ruske, kao i većine strana Vikipedije nekadašnjih sovjetskih republika na engleskom jeziku, najčešće sadrže pridev sovjetski (Soviet).

– Severna i Južna Koreja se, izgleda, najviše bave jedna drugom, pa se na “severnim” stranicma najčešća nalazi reč “jug” (south), a na južnim “sever” (north).

– Ne iznenađuje da je za većinu ostrvskih država najčešće pominjana reč “ostrvo” (island).

– “Svet” (world) je jedna od najčešće pominjanih reči širom Evrope, i to najviše kada je u vezi sa “svetskim ratom/-ovima” (World War/-s).

– Na “srpskim” stranama engleske Vikipedije, najčešće spominjana imenica je naziv glavnog grada Beograda (Belgrade).

Most recurrent word on each country’s Wikipedia page, OC from u/Amiantedeluxe [4500×2234] from MapPorn

Izvor: B92

(Visited 68 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE