Slovenački startap za 5 minuta skupio 10 miliona dolara

Slovenački startap za 5 minuta skupio 10 miliona dolara

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Vajbrejt (Viberate), slovenački startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja koja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama, u inicijalnoj je ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara.

Reč je o kriptovalutnoj verziji tradicionalne inicijalne javne ponude deonica za koju su ulagači pokazali veliki interes bez obzira na to što je reč o startapu koji postoji tek dve godine, za Poslovni dnevnik potvrdio je jedan od suosnivača Vajbrejta Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptovanih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo napraviti profile za sve u muzičkoj industriji, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Usredsređeni su, dodao je, na agresivnije predstavljanje najvećim svetskim zvezdama, pri čemu je saradnja s Robijem Vilijamsom (Robbie Williams) i Linkin Parkom, kaže, već gotova stvar.

Izvor: Poslovni.hr

(Visited 174 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE