Srbija među Top 50 “digitalnih nacija”

Srbija među Top 50 “digitalnih nacija”

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Srbija se nalazi među Top 50 “digitalnih nacija”, prema proceni kompanije Tolon koja se bavi globalnim autsorsingom i savetovanjem u investicijama.

Zanimljivo je da se na ovoj listi, osim Srbije koja je na 50. mestu, od zemalja iz regiona nalaze još jedino Bugarska i Rumunija.

Među prvih 10 “digitalnih nacija” nalaze se i Indija, Kina, Meksiko, Čile i Poljska, ali ne i Amerika, koja je zauzela tek 16. mesto, i to iza Vijetnama, Rusije, Kostarike i Češke, prema proceni Tolona.

Kada je reč o kategoriji “super gradova”, u Top 100 nalazi se i Beograd, koji se pomerio sa 94. na 87. mesto.

U ovoj kategoriji zapravo je reč o digitalnom vođstvu pojedinih gradova, gde se kao reperi uzimaju obrazovanje, inovacije, talenat, startapovi.

U Top 10 “super gradova” ove godine su Tel Aviv (Izrael), Sao Paolo (Brazil), Bangalor (Indija), Mumbaj (Indija), Seul (Južna Koreja), Singapur (Singapur), Vankuver (Kanada), Nju Delhi (Indija), Šangaj (Kina) i Toronto (Kanada).

Izvor: Blic
Foto: Pexels

(Visited 76 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE