10 stvari koje svaka poslovna žena mora da ima u ormanu

10 stvari koje svaka poslovna žena mora da ima u ormanu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Razmišljanje o tome šta ćete danas obući na posao zaista može biti prava gnjavaža. Kako biste na vreme sprečili sve neprilike oko nedostatka garderobe za važan sastanak, razgovor za posao ili poslovni koktel, nakon kojih želite da nastavite druženje sa prijateljima, Biznis Insajder preporučuje obavezne komade za vaš orman.

Blejzer krojen po meri

Blejzer je obavezan za svaku poslovnu ženu bez obzira kakvu politiku oblačenja ima na poslu. Blejzer je klasa, a možete ga koristiti za sve prilike i nositi i uz haljine i uz odela. Najbolje bi bilo da uložite novac u blejzer krojen po vašoj meri koji će učiniti da na prvi pogled izgledate kao ozbiljna poslovna žena visokog stila. Potrudite se da to budu boje koje idu uz sve kao što su bela, teget ili crna.

Mala crna (poslovna) haljinica

Uvek imajte haljinu koju ćete moći da nosite na poslovni sastanak, intervju ili koktel. Ona treba da je jednobojna, na kratke rukave i ne previše kratka, bez dekoltea. Haljina treba da je od tvrđih materijala i da nije uska da se ne bi ocrtavao donji veš.

Profesionalni aksesoar

Prvenstveno se misli na satove koji su obelezje svake poslovne osobe. Poslovni satovi su svedeni i elegantni. Bez šljokica, štrasa i jarkih boja. Njihove narukvice su metalne ili kožne, nikako plastične ili gumene. Uz sat nađite par minđuša koje će ga podražavati. Razbijte monotoniju kružnim ili trouglastim minđušama.

Pantalone

Iako današnje firme imaju sve manje striktnu politiku objačenja uvek imajte pantalone, klasiče, koje ćete izvući u posebnim prilika. Ukoliko ih nosite svaki dan gledajte da one budu što više udobne iako ne bi trebalo da sadrže elastin. Najbolje bi bilo da nosite jednostavne boje kao što su crna ili bež i da izgled osvežite efektnom maramom.

Štikle za posao

Trebaju vam cipele u kojima možete da hodate i budete pokretni. Najbolje je da vaša potpetica bude niska i što deblja. Stabilnost je osnova da se osećate prijatno na poslu. Deo za prste može biti blago u špic kako bi izdužio nogu na nižoj štikli.

Kvalitetna torba

Kada dolazite na sastanak torba se nađe u prvom planu kada počnete da vadite telefon, papire, diktafon, ugovor ili bilo šta. Kako sve to stalo u torbu ona mora da bude velika, a vi se potrudite da bude i efektna. Sve žene odvajaju za torbu i cipele tako da se potrudite da nađete elegantnu torbu kojom ćete razbiti monotoniju dnevnog oblačenja.

Neutralna bela majica

Ona je veoma ležerna i jednostatvna ali ide uz sve. Od pantalona, farmerki, preko suknji i u krajnjoj liniji šorca ukoliko posle posla planirate šetnju.

Ležerna haljina

Naročito po ovim vrelim danima, veoma je važno da imate haljinu koja nije krojena po meri, nema debele i teške materijale ali je kulturna i ležerna. Ovo je jedna od onih haljina koju možete obući u svim prilikama. Odlično idu uz vrtoglavo visoke štikle ali i uz poslovni sako. One će popraviti one dane u kojima niste raspoloženi i učiniće da se osećate rasterećeno.

Neutralna, ravna obuća

Ovo je vaša obuća za posao i za svaki dan. Ona je obavezna u vašem ormanu kao donji veš. Uz njih nema glavobolja kada imate malo zahtevnije odelo za kombinaciju.

Suknja ’olovka’

Elegancija je zagarantovana ovom uskom suknjom koja ide od kolena do struka. Široke bluze koje se uvuku u nju su odlična poslovna kombinacija, a možete je nositi uz sve stilove obuće.

Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay, Picjumbo

(Visited 86 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE