U koje vreme treba da pošaljete CV a da sigurno budete pozvani na razgovor

U koje vreme treba da pošaljete CV a da sigurno budete pozvani na razgovor

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ako ste ikada ranije menjali posao, znate da pronalaženje novog nije nimalo lako. Ulažete mnogo napora i energije, i često se pitate kuda sve to vodi i ima li kraja. Da bi vaša prijava za posao urodila plodom,potrebno je da znate nekoliko „trikova“. Jedan je da vreme može da bude ključ uspeha.

Prema analizi preko 1.600 prijava za posao Talent Vorks-a, prijave koje su primljene u 19:30 časova imale su manje od 5 odsto šanse da će dovesti do uspeha. Uopšteno, sve prijave koje se šalju posle 16 časova imaju jako malo šanse da će rezultirati uspehom, odnosno da će taj kandidat biti i pozvan na razgovor za posao.

Analiza je utvrdila da je najbolje vreme za prijavu za posao od 6 do 10 časova. Taj period donosi i pet puta veće šanse za razgovor za posao, u odnosu na sve druge vremenske periode.

Ovo su saveti koji vam mogu pomoći da vaše sledeće apliciranje bude uspešno:

E-pošta

Svako ko radi na internetu zna koliki je problem „zatrpan“ inbox. Zato se potrudite da vaš mejl bude prvi u njihovom sandučetu. To ćete postići tako što ćete poštu poslati ranije u toku dana. Studije su potvrdila da e-pošta poslata u ranim satima donosi veću stopu odgovora.

Pauza za ručak

Većina ljudi nakon svoje pauze za ručak posvećuje neko vreme proveravanju pristiglih mejlova, koja se nekad gomila od samog jutra. Analiza Talent Vorksa utvrdila je da je verovatnoća da ćete biti pozvani na intervju za posao sve manja ako prijavu pošaljete nakon 10 sati. Izuzetak je vreme oko 12.30, što je otrpilike vreme pauze za ručak.

Vremenska zona

Saveti „rano ujutru“ i „pauza za ručak“ mogu da budu uspešni samo ako vodite računa o vremenskoj zoni. Ukoliko aplicirate za posao u nekoj od država koja se nalazi u drugačijoj vremenskoj zoni od one u kojoj se vi nalazite, prvo proverite razliku u vremenu. Tako će menadžer za zapošljavanje vašu poruku dobiti u pravo vrreme.

Ključne reči

Da biste povećali šanse da poslodavac pročita vaš mejl, vodite računa da ono što pišete bude jasno i koncizno. Proverite da li je ono što ste poslali pregledno i nemojte izostaviti ključne reči (poput pozicije za koju se prijavljujete), tako će poslodavac kasnije lakše pronaći vašu poruku.

Izvor: BIZLife/BI
Foto: Pixabay

(Visited 109 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE