U Nemačkoj zabranjena prodaja pametnih satova

U Nemačkoj zabranjena prodaja pametnih satova

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Federalna mrežna agencija Nemačke, regulatorno telekomunikaciono telo te zemlje, saopštilo je da zabranjuje prodaju pametnih satova koje roditelji mogu koristiti da proveravaju svoju decu, rekavši da satovi krše nemačke zakone o prisluškivanju.

Agencija je saopštila da je već preduzela mere protiv nekoliko firmi koje prodaju satove preko interneta, prenosi Rojters.

Insistiraju da roditelji unište satove, koji su široko dostupni deci od 5 do 12 godina u Nemačkoj.

Putem aplikacije, roditelji mogu da koriste satove kako bi tajno prisluškivali šta se dešava u okruženju deteta. Viđeni su kao zabranjen odašiljač. Naša istraga pokazala je da su roditelji koristili satove da prisluškuju učitelje u učionici“, rekao je predsednik agencije Johen Homan.

Agencija navodi da zabranjeni satovi koriste SIM kartice i nude ograničene telefonske funkcije, koje se mogu kontrolisati putem aplikacije.

Programirajem da pozovu telefonski broj, mogu se koristiti da prisluškuju razgovore, što je zabranjeno u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

(Visited 251 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE