Facebook ima novu aplikaciju za ljubitelje videa

Facebook ima novu aplikaciju za ljubitelje videa

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

U najnovijem pokušaju da udalji kreatore video sadržaja od YouTubea, Facebook je objavio novu, njima namenjenu, aplikaciju Facebook Creator, koja korisnicima nudi veliki broj alata za strimovanje videa, ažuriranje odeljka Stories i slanje poruka putem različitih FB platformi.

Facebook Creator je, u stvari, ažurirana i rebrendirana verzija već postojeće aplikacije Facebook Mentions, koja je omogućavala korisnicima da upravljaju svojim Facebook stranicama, s tom razlikom što je sada dostupna svim korisnicima, prenosi The Verge.

Facebook Creator ima dve glavne karakteristike:

Prva je mogućnost pravljenja uvodnih i završnih kadrova kod Facebook Live videa, kao i mogućnost dodavanja interaktivnih stikera i podešavanje video rama. Aplikacija će, takođe, moći da uređuje i montira fotografije i da ih postavlja na Facebook Stories i druge platforme.

Druga značajna prednost nove aplikacije je olakšavanje komunikacije sa korisnicima koji vas prate, tako što ona pravi poseban inboks u koji se smeštaju komentari sa Facebooka, Instagrama, kao i poruke sa Messengera.

Aplikacija korisniku pruža i analitičke informacije u vezi sa stranicom koju vodi.

Facebook Creator je već dostupan za iOS, dok će korisnici Android platforme na svoju verziju morati da sačekaju nekoliko meseci.

Izvor: B92

(Visited 15 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE