Uz ovu aplikaciju baterija vašeg telefona trajaće mnogo duže

Uz ovu aplikaciju baterija vašeg telefona trajaće mnogo duže

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rešenje za korisnike Android uređaja – aplikaciju Battery Life. Besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike pametnih telefona od neprijatne situacije – prazne baterije u trenutku kada im je telefon neophodan.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela kompanija, devet od deset osoba paniči kada im se isprazni baterija, što nije nimalo iznenađujuće jer su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona.

U većini slučajeva prazna baterija nije samo neprijatno, već može biti i nesigurno iskustvo. Na primer, rizično je ostati bez telefona u hitnim slučajevima ili ako se korisnik nalazi u nepoznatoj sredini. Aplikacija Battery Life dizajnirana je tako da taj problem reši jednom zauvek.

Rešenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i identifikuje one koje troše najviše energije. To je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 posto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo. Battery Life aplikacija može zaustaviti sve “potrošače” baterije samo jednim klikom, pri čemu produžuje trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje obaveštenje ako bilo koja aplikacija počne da koristi više energije nego što je uobičajeno.

Još jedna korisna karakteristika aplikacije Battery Life jeste izračunavanje vremena do potpunog pražnjenja baterije, što korisnicima daje priliku da u što kraćem roku pronađu način da napune bateriju i u situacijama kad im je najpotrebnije ne ostanu bez telefona.

Naš pristup zaštiti korisnika uključuje svođenje digitalnog rizika na minimum na svim poljima, a ne samo kad su u pitanju cyber-pretnje. Aplikacija Battery Life ljudima pomaže da ostanu povezani. Takođe, važno je misliti i na sigurnost svaki put kada ste na mreži, a posebno je važno uzeti u obzir zaštitu privatnosti i uređaja u slučaju gubitka ili krađe. Za sve te probleme takođe imamo spremna rešenja, kaže Elena Kharchenko, direktorica odeljenja za krajnje korisnike u kompaniji Kapsersky Lab.

Aplikacija Kaspersky Battery Lab zauzima samo 15 Mb, može se instalirati na Android 4.1 – 6.0.1 operativne sisteme, a preuzeti je možete na Google Play Storeu.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Foto: Pexels, PrintScreen

(Visited 169 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE