5 ključnih razloga timskog (ne)uspeha

5 ključnih razloga timskog (ne)uspeha

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Uspeh jedne kompanije zavisi od poslovne klime zaposlenih, ako sama kompanija neguje i podržava dobre medjuljudske odnose, gotovo da je uspeh poslovanja zagarantovan. Ključni razlog tome su zaposleni koji se timski ulažu da ostvare što bolje rezultate za sebe i svoju kompaniju.

PET RAZLOGA ZA TIMSKI USPEH

Delegiranje zadataka

Pravilno delegiranje zadataka oko istog cilja prvi je korak koji vodi do uspeha. Vodja tima upoznat je sa svojim saradnicima, on poznaje mogućnosti svojih zaposlenih te im poverava one zadatke za koje veruje da će sigurno biti izvršeni.

Dobra timska saradnja

Članovi tima slažu se oko zadatog cilja, svojim iskustvom i namerom doprinose da se cilj ostvari na adekvatan način. Medjusobno se pomažu kada je to potrebno. Svi članovi tima su podjednako važni, klima za rad je zdrava, na taj način podstiće se timski rad a ne takmičenje medjusobno.

Sloboda iznošenja ideja

U timskom radu, svaka ideja koja može pobojšati ostvarenje cilja je dobro došla. Članovi tima su slobodni da predstave svoju ideju, ostali članovi pažljivo slušaju osnovnu zamisao i unapredjuju je svojim mišljenjem.

Negovanje kreativnosti

Članovi tima jedni drugima podstiču kreativnost, razgovarajući o cilju na kome rade ali i razgovorima koji se tiču njihove ličnosti podstiču samopouzdanje koje dovodi do kreativnosti. Takodje angažuju pomoć stručnjaka koji radi sa njima na njihovoj kreativnosti.

Privatna druženja

Poslovno okruženje navodi da kolege grade i održavaju prijateljske veze i izvan posla. Po statistici kompanije koje češće organizuju druženja za svoje zaposlene beleže veće poslovne uspehe. Takodje privatna druženja izmedju zaposlenih jačaju njihove odnose kako na privatnom tako i na poslovnom planu, te osobe formiraju svoj mali tim podrške i nastupaju zaštitnički u odnosu na osobe koje nisu u njihovom malom timu.

Pročitajte i ovo:

10 saveta kako da gradite i gajite kreativnost

Pet pozitivnih navika za savršeno funkcionisanje na poslu i kod kuće

Da li je dobar šef samo mit?

2014-2015 460Autor: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach
www.lifecoach.in.rs, www.coachingmagazin.rs
FB: Holistic Life Coach Lidija Grujić

Foto naslovna: pixabay.com

(Visited 133 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE