Cyfe, Webfluential, Periscope: Zašto je tehnologija veliki pogon za marketing?

Cyfe, Webfluential, Periscope: Zašto je tehnologija veliki pogon za marketing?

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Društveni mediji, njihovi alati, izgledali su drugačije pre samo dve godine. Baš kao što se news feed stalno menja (o najnovijim promenama čitajte OVDE), tako i tehnologija omogućava da digitalni svet stalno napreduje i razvija se.

Pre manje od jedne decenije upravljanje marketingom na društvenim mrežama bilo je dosadno i naporno – uključujući u to DIY sheet-ove i dosadne Word doc izveštaje. Ono što je možda kompaniji bilo uspešno prošle godine, najverovatnije neće biti dovoljno već ove. Jer, ako već niste, dobrodošli u novu eru!

Zahvaljujući stalnom napretku tehnologije, sadašnja epoha pripada epohi live streaminga, kupovine jednim klikom, plaćenim blogovima – što sve omogućava da se brendovi personalizuju, a ujedno modernim advertajzing menadžerima sposobnost da precizno prate i grade svoju digitalnu taktiku.

Za razliku od tradicionalnih medija, marketing menadžeri moraju da budu agilniji i da analitički odrede najbolju strategiju za angažovanje kupaca, da postignu i zadrže kredibilitet. Marketing mora da radi upravo sledeće:

Cyfe

Na listi želja većine marketing menadžera je pristup jednom uređaju koji vlada svim kanalima kojima se šalju poruke brenda. Cyfe tabla na prvi pogleda izgleda savršena za to. Potpuno je prilagodljiva za sve neophodne informacije koje želite da znate i za bilo koji vremenski period. Platforma nudi mnoštvo mogućnosti za brz pregled marketinga, društvenim medija, prodaje, web podataka…

Jedna od odličnih opcija je prozor sa vidžetima koji administratoru omogućuje da postavi sve potrebne platforme od Google Analyticsa do Shopify. SEM, CEO, demografija, email, newsletter registracija – sve u okviru jedne platforme.

 

Webfluential

Ova platforma je uticajna marketing tehnologija za brendove i društveno uticajne kako bi ih povezala, ispričala njihove priče i pozitivno uticala na potrošače. Formiranje mosta između brenda i ljudi, Webfluential neprimetno omogućava marketinškim stručnjacima da pronađu uticajne koji su spremni i voljni da pomognu u širenju određene poruke.

Oni koji investiraju u “uticajne” imaju povraćaj investicije u odnosu 6:1. I brendovi sa velikim budžetima daju ogromna sredstva za svoje digitalne marketinške strategije kako bi stigli do ciljane grupe. To ne znači da vaša kompanije mora da ima milionski marketinški budžet. Administratori platformi mogu da upravljaju i manjim budžetima sa lakoćom.

 

Periscope

Live streaming aplikacija koja nije nova, ali radi punom parom da bude imperativ društvenih mreža za brendove svih veličina. Ako već niste, budite na Periscope-u i nudite vredne sadržaje.

Periscope nudi emitovanje “jednog ka mnogima” na “behind the scenes” način. Intervjui, tutorijali, modne revije, upoznajte tim, najavite… sve to spakovane kako bi korisnici mogli da komentarišu, daju feedback i angažuju se.

Periscope je kupio Twitter 2015. godine i on se razlikuje od Youtube zbog neposrednog faktora. Korisnici imaju potrebu da gledaju i da se angažuju jer znaju da to ako ne urade na vreme određeni video je prolazan. Stalno istraživanje o tome koji tip sadržaja je popularan Periscope radi uz pomoć Dextro tehnologije. Top kategorije prikazane na vrhu Stream stranice menjaju se i dok ovo čitate.

 

 

Dodajte nove alate za 2016. jer je to ono što će napraviti razliku!

 

 

Izvor: thenextweb.com

Foto: pixabay.com

(Visited 146 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE