Odbornici i članovi Gradskog veća dobijaju tablete

Odbornici i članovi Gradskog veća dobijaju tablete

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Skupština grada Novog Sada je od prethodne sednice počela da radi putem sistema e-uprave, a kako bi se odbornicima i članovima Gradskog veća olakšao rad, biće nabavljeno 95 tableta.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić navodi da je ulaganje u softver koji je izradilo JKP “Informatika” dva miliona dinara, a da će za kupovinu tableta biti upotrebljeno oko 2,2 miliona dinara i da tender treba da bude raspisan narednih dana. Prema njegovim rečima, ova ulaganja od 4,2 miliona dinara će zapravo doneti uštedu – znatno će uštedeti na troškovima štampe, jer godišnje Skupština grada za štampanje dokumenata potroši od četiri do šest miliona dinara.

Kako je navedeno na prezentaciji novog elektronskog sistema rada Skupštine grada, odbornici će od sada materijale preuzimati na tabletima ili ličnim kompjuterima i neće više dobijati štampana dokumenta. Takođe, već na jednoj od narednih sednica će se omogućiti i da novinari, kao i predstavnici drugih gradskih službi kojima su dokumenta potrebna, akta preuzimaju sa sajta Skupštine grada u elektronskom formatu i time se potpuno izbaci papir iz sale.

Jelušić je naveo i da je proba elektronskog rada na poslednjoj sednici pokazala da su odbornici savladali korišćenje sistema. On je rekao i da je Novi Sad među prvim gradovima u Srbiji prešao na rad sa dokumentima u elektronskom formatu, dodajući da se nadaju da će i druge opštine pokazati zainteresovanost za softver Informatike, čime će se stvoriti mogućnost da Novi Sad zaradi prodajom softvera.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay

(Visited 43 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE