Otvara se e-šalter za upis imovine u katastar

Otvara se e-šalter za upis imovine u katastar

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da u julu Skupštini Srbije stigne predlog Zakona o upisu u katastar, koji će uvesti e-šalter u sve postupke upisa imovine.

Ona je novinarima nakon razgovora sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekla da će se donošenjem ovog zakona skratiti vreme upisa imovine u katastar sa sadašnjih 15 na tri dana, a u postupak će biti uključeni i javni beležnici i Poreska uprava, čime će ceo proces biti znatno efikasniji.

Mihajlović je naglasila da će reforma katastra omogućiti dodatno napredovanje Srbije na listi Svetske banke Doing Business, na kojoj je Srbija prošle godine po reformama bila među prvih 10 zemalja, a u prethodne dve godine je “preskočila” 150 zemalja po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola.

– Kad je reč o listi Doing Business, u razgovoru s misijom MMF-a dotakli smo se i pitanja reformi u sudstvu, gde je za poboljšanje rejtinga važno i povećanje efikasnosti donošenja sudskih presuda, čime će se Radna grupa za unapređenje rejtinga na ovoj listi, u kojoj je i ministarka pravde, takođe baviti – dodala je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je sa MMF-om razgovarala i o reformama putnog i železničkog sektora i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Izvor: eKapija
Foto: Pixabay

(Visited 71 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE