Ovaj uređaj otkriva da li vaša hrana sadrži gluten!

Ovaj uređaj otkriva da li vaša hrana sadrži gluten!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Uređaj pod nazivom Nima Sensor omogućava korisnicima da provere da li hrana koju konzumiraju sadrži gluten.

Samo u SAD-u živi više od tri miliona ljudi alergičnih na gluten, kojima će definitivno koristiti džepni uređaj koji bez problema otkriva da li hrana sadrži taj sastojak.

Upotrebljava se tako što se u njega stavi uzorak hrane, a potom sledi analiza pritiskom na dugme. Ukoliko uređaj detektuje prisustvo glutena, odmah upozorava korisnika. Analiza traje dva minuta.

Rezultate je, potom, moguće aploudovati na aplikaciju, a onda i pogledati ocene obližnjih restorana koji nude hranu bez glutena.

Nima Sensor košta 279 dolara.

Izvor: klix.ba, b92.net

(Visited 45 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE