Ove igračke ugrožavaju bezbednost vaše dece!

Ove igračke ugrožavaju bezbednost vaše dece!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Prema novom izveštaju britanskog Udruženja za zaštitu potrošača, ni digitalne igračke nisu bezbedne od sajber kriminalaca.

Igračkama poput Furby Connecta moguće je pristupiti putem Wi-Fija ili bluetootha. To ne znači da će sajber kriminalci moći da pretvore igračku u nešto destruktivno, ali da će, ako budu u dometu, moći putem nje da šalju poruke.

Ovaj propust u bezbednosti hit-igračaka za ovogodišnju prazničnu sezonu istaklo je potrošačko udruženje Which? koje je, piše The Sun, unajmilo hakere da testiraju sajber bezbednost Furby Connecta, i-Que Intelligent Robota, Toy-fi Teddyja, kao i CloudPetsa.

Kako stvari stoje, nijedna od ovih igračaka nema instalirane zaštitne mere i korisnicima ne garantuje da su igračke u rukama njihove dece bezbedne od špijunaže.

Sve ove igračke dostupne su potrošačima iz celog sveta putem interneta, što znači da i ovdašnji roditelji moraju malo da pripaze prilikom biranja digitalnih igračaka za svoje mališane.

Alex Neill iz udruženja Which? je naglasio da su “igračke koje se bežično spajaju na druge uređaje svakim danom sve popularnije, ali kao što istraživanje pokazuje, svako ko odluči da ih kupi moraće to da učini s merom opreza”.

Nil nastavlja: “Bezbednost mora da bude apsolutni prioritet kod svake igračke. Ako ne možete da je garantujete, to znači da ne smete da prodajete proizvod”.

Zvanični odgovor

Svi proizvođači rizičnih igračaka dali su sličan komentar, naglasivši da se bezbednost igračke smatra ‘najvećim prioritetom’ i da je pokušaj hakovanja ili pristupa igrački putem Bluetootha jednostavan, dok pripreme za sam upad nisu.

Kako god bilo, svi proizvođači čiji proizvodi spadaju na rizičnu listu moraće da poboljšaju zaštitu ili prate oštre regulative koje Evropska unija diktira za ovakvu vrstu proizvoda.

Izvor: Tportal.hr
Foto: PrintScreen

(Visited 33 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE