17 uspešnih preduzetnika koji su biznise započeli posle 35. godine!

17 uspešnih preduzetnika koji su biznise započeli posle 35. godine!

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Kada se govori o započinjanju biznisa, obično se preduzetnici zamišljaju kao mladi i puni entuzijazma. Stvarnost je drugačija. Prema ekspertima, prosečno doba osnivača uspešnih startapa je oko 40 godina, a istraživanja su pokazala da kreativna otkrića nemaju veze sa godinama. Jedini važan faktor kada je reč o dobrim idejama jeste koliko ste voljni na njima da radite.

Sajt „Business Insider“ napravio je listu 17 poznatih preduzetnika koji su osnovali svoje veoma uspešne kompanije između 35 i 40 godina. Oni su dokaz da nikada nije kasno da se započne biznis. Evo liste koja će vas, nadamo se, ohrabriti:

Liu Čuanži (Liu Chuanzhi) osnovao „Lenovo“ sa 39 godina;

Gordon Mur (Gordon Moore) osnovao „Intel“ sa 39 godina;

Amansijo Ortega (Amancio Ortega) osnovao „Zara“ sa 39 godina;

Čer Vang (Cher Wang) osnovao „HTC“ sa 39 godina;

Min Kao osnovao „Garmin“ sa 38 godina;

Vejn Hjuz (Wayne Hughes) osnovao „Public Storage“ sa 38 godina;

Masaru Ibuka osnovao „Sony“ sa 38 godina;

Hugo Bos osnovao „Hugo Boss“ sa 37 godina;

Milton Herši (Milton Hershey) osnovao „Hershey’s“ sa 37 godina;

Doris Fišer (Doris Fisher) osnovala „Gap“ sa 36 godina;

Rouland Mejsi (Rowland Macy) osnovao „Macy’s“ sa 36 godina;

Rid Hofman (Reid Hoffman) osnovao „LinkedIn“ sa 36 godina;

Namihei Odaira osnovao „Hitachi“ sa 36 godina;

J.S. Jakobsen (J C. Jacobsen) osnovao „Carlsberg“ sa 35 godina;

Mark Beniof (Marc Benioff) osnovao „Salesforce“ sa 35 godina;

Vilijam Being (William Boeing) osnovao „Boeing“ sa 35 godina;

Vilijam Proter (William Procter) osnovao „Proctor & Gamble“ sa 35 godina.

Naravno, ima još i više onih koji su biznise osnovali kasnije, i do sedme decenije.

Izvor: BIZLife

(Visited 182 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE