Aplikacije za srećniji, zdraviji i produktivniji život

Aplikacije za srećniji, zdraviji i produktivniji život

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Želite da budete srećniji? Zdraviji? Produktivniji? Svi to želimo, ali promene se teško uključuju u „stari“ način života i u već postojeću rutinu. Srećom, postoje aplikacije za poboljšanje svakog segmenta života.

Razmislite o tome šta želite sada. Koji problem želite da rešite? Da li želite budete pozitivniji? Da uradite više? Da budete zahvalniji?

Sajt Inc.com nudi vam neke od aplikacija koje će vam olakšati život.

Želite da razbistrite glavu.

Možda želite da meditirate, ali ne znate kako. Postoje aplikacije koje mogu da vam pomognu u tome, kao i da spavate bolje i da razbistrite glavu. To su Headspace, Calm, or Mindfulness Daily.

Želite da budete produktivniji.

Postoje aplikacije koje mogu da vam pomognu da se držite svoje „to-do“ liste, a to su Trello, Evernote, i Todoist. Možete da kontrolišete zadatke, da sačuvate inspirativne citate, upravljate projektima, i generalno bolje organizujete svoj rad.

Želite da se osećate pozitivnije.

Ako je vaš telefon glavni izvor anksioznosti i stesa, možda ćete posumnjati da aplikacija može da smanji sve ove stvari. Ipak, u moru mejlova i lošeg sadržaja, internet može da pruži i mnogo pozitivnosti. Aplikacije Springpop donosi vam motivacione citate, dok Happify pruža igre sreće i aktivnosti koje su zasnovane na nauci.

Želite da budete zahvalniji.

Postoji bezbroj istraživanja koja pokazuju sve dobrobiti zahvalnosti. Nauka pokazuje da kada smo zahvalni to nam pomaže da imamo više empatije, smanjimo agresivno ponašanje, bolje spavamo, i otvoreniji smo prema ljudima.

Ako želite da budete svesniji dobrih stvair koje se dešavaju oko vas, skinite aplikaciju koja će vam pomoći da snimate male stvari. Aplikacija kao što je Day One Journal dizajnirana je da vas ohrabri da više pišete, što će vam se kasnije pretvoriti u naviku, dok vam Momento omogućava da skladištite značajna iskustva.

Izvor: Inc.com/BIZLife
Foto: Pixabay

(Visited 121 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE