Ovo su najskuplji tehno kvartovi na svetu

Ovo su najskuplji tehno kvartovi na svetu

Ukoliko Vam se dopada portal Nova Energija, pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Blogomanija u Habakuku, Pohorje od 08.06. do 12.06. pogledajte ovde

Brzorastući tehnološki ekosistemi počeli su da utiču na cene poslovnog prostora širom sveta. Tehno startupi i velike korporacije svakim danom pokušavaju da izvuku najbolju cenu prostora koja, očekivano, rapidno raste. Pred vama su neke od najskupljih tehnoloških hubova na svetu.

Vajtfild u Bengaluru, Indija

Vajtfild je kvart u gradu Bengaluru smeštenom u državi Karnataki u Indiji. Zahvaljujući sve većem porastu interesa za IT industriju, u njemu se tokom proteklih nekoliko godina pojavio veliki broj brzorastućih tehnoloških kompanija. Zbog ovoga kvadradni metar poslovnog prostora u Vajtfildu danas košta 103,2 dolara.

Guro-gu u Seulu, Južna Koreja

Kvart Guru smešten je u Seulu u Južnoj Koreji. Pre nekoliko godina Guru je bio najpoznatiji po snažnoj tekstilnoj industriji, dok je danas popularniji kao sedište mnogih tehnoloških kompanija. Kvadradni metar poslovnog prostora tu košta 156,2 dolara.

Sajber Siti u Gurgaonu, Indija

Sajber Siti je ime korporativnog parka u Gurgaonu. U njemu se nalaze neke od najvećih kompanija u IT biznisu, a vizuelna tema mu je “futuristički komercijalni hub”. Sajber Siti se ovih dana smatra najvećim hubom za IT aktivnosti u Delhiju. Kvadradni metar poslovnog prostora tamo će vas koštati ‘samo’ 218,2 dolara.

Santa Fe u Meksiku, Meksiko

Santa Fe još je od četrdesetih godina prošlog veka svetu poznat kao grad nauke (Nacionalna laboratorija Los Alamos, Institut Santa Fe). Ipak, u poslednje vreme sve je aktualniji kao atraktivna lokacija za tehnološke hubove. Upravo zbog toga tokom poslednjih nekoliko godina tamošnji kvadradni metar poslovnog prostora porastao je do 292,1 dolara.

Ričmond Viktorija u Melburnu, Australija

Melburn je, ako pitate tech kompanije, odlično mesto za otvaranje ogranaka. Tamo možemo pronaći Nacionalnu banku Australije i Telstru (najveću telekomunikacionu kompaniju u Australiji). Otvaranje kompanije u predgrađu Ričmond tim rečeno nije jeftin – moraćete platiti oko 343,2 dolara za kvadratni metar poslovnog prostora.

Pirmont u Sidneju, Australija

Sidnej svakim danom privlači sve veći broj tehnoloških kompanija. U centralnom delu grada, tačnije u području Pirmonta nalaze se kompanije poput Freelancer.com, Atlassiana, SIRCA-e i BigCommercea. Želite da se nađete u komšiluku? Pripremite se za prilični trošak – kvadratni metar tamo košta 361,66 dolara.

Potsdamer Plac u Berlinu, Nemačka

U eri gde apsolutno svaki grad mora da ima svoju “Silicijumsku dolinu”, Berlin je odlučio da ponudi svoj impresivni Potsdamer Plac. Povećana popularnost najpoznatijeg poslovnog kvarta Berlina direktni je rezultat Bregzita koji je brojne engleske kompanije podstakao da središta presele u gradove Evropske unije. Ako želite da im se pridružite, treba da sa sobom ponesete i nešto novca za prostor. Kvadratni metar poslovnog prostora u Potsdamer Placu koštaće vas 435 dolara.

One-North u Kvinstaunu, Singapur

U pitanju je predgrađe poslovnog parka smešteno u Kvinstaunu u Singapuru. Park je izgradila Korporacija JTC za istraživanje i razvoj visoke tehnologije, biomedicinu, infokomunikacijsku tehnologiju (ICT) i medijsku industriju. Kvadratni metar? Prava sitnica – samo 445,4 dolara.

Zhongguancun u Pekingu, Kina

Smešten je u severozapadnom delu. Zhongguancun je naširoko poznat u Kini, a često ga nazivaju tamošnjom “Silicijumskom dolinom”. Kvadradni metar koštaće vas 588,5 dolara.

Bruklin u Njujorku, SAD

Njujork i Bruklin ponose se takozvanim “Bruklinskim tehnološkim trouglom” – sedištem preko petsto tehnoloških kompanija. Ako planirate tamo da se preselite, nadamo se da imate ponešto ušteđevine. Kvadradni metar poslovnog prostora košta 603,2 dolara.

Centralni Poslovni Kvart u Bangkoku, Tajland

Termin Centralni Poslovni Kvart koristi se za deo centralnog područja Bangkoka. Reč je o mešavni poslovnog sektora i stambenih zgrada zbijenih u gusto naseljenu, ali vrlo funkcionalnu celinu. Život u samom centru glavnog grada Tajlanda nije jeftin, a isto pravilo važi i za poslovni prostor. Kvadradni metar poslovnog prostora tamo košta vrtoglavih 709,3 dolara.

Šordik u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo

Koliko bi vas koštao prostor u najtraženijem poslovnom kvartu Londona? Prilično mnogo. Prema nedavnoj studiji, Shoreditch Tech Hub nosi titulu najskupljeg poslovnog kvarta na planeti. Jedan jedini kvadratni metar tamošnjeg prostora košta vrtoglavih 976,2 dolara.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

(Visited 24 times, 1 visits today)

Facebook comments


Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pravila korišćenja sadržaja

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti uslove i pravila upotrebe koji su opisani u ovom obaveštenju.

 

Delovi sajta i informacije nađene na njemu ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez jasnog navođenja izvora i autora pre samog sadržaja, kao i nakon cele objave.

 

Svi sadržaji i informacije na veb sajtu NovaEnergija.net predstavljeni su čitalaštvu na uvid u najboljoj nameri, i redakcija veruje da su tačni. Međutim, NovaEnergija.net ne pruža bilo kakve garancije u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovorna za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informacija sa ovog sajta. Informacije mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

 

NovaEnergija.net ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica, a koja su vezana linkom sa stranicama veb sajta NovaEnergija.net. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan sajt, vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.

 

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Beogradu, Srbija. Veb sajt NovaEnergija.net zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

CLOSE
CLOSE